2012. december 15., szombat

Biztonsági mentés zip-ben - Titanium Backup Pro

Aki már telepített egyedi ("főzött") ROM-ot a telefonjára, tudja, hogy a programjaink mentése és visszaállítása nem mindig egyszerű procedúra. Én régóta használom nagy elégedettséggel a Titanium Backup Pro-t, mely nemrégiben okosodott egy új, igencsak hasznos funkcióval, a zip-ben mentéssel. 
Miért is jó ez nekünk?

Így egyetlen file-ba "zsúfolhatjuk" applikációinkat, benne természetesen a felhasználói beállításokkal. Így az új ROM telepítése után, a CWM Recovery menüből ezt a zip-et betallózhatjuk és 1 lépésben visszaállítható az összes alkalmazásunk, valamint azok beállításai is. Ügyes! 



Természetesen a fentiekhez szükségeltetik a Titanium Backup Pro verziója. 
Az alap változat ingyenes, ehhez a Play-ről meg kell venni a kulcsfile-t, ezt követően "okosodik fel" a Titanium Free a Pro extráival. 1300Ft nem kevés, de a program rendkívül sokat tud és megbízhatóan működik, erről tanúskodik a megannyi 5*-os bejegyzés. Itt egy remek cikk erről, Kobak "tollából", sok hasznos infóval.

Fontos, hogy a fentieket csak tapasztalt felhasználók végezzék, root-olt készüléken, ez utóbbi nélkül nem fog menni. A fentiek a készülék garanciájának elvesztését okozhatják. A telefon vagy a programok esetleges meghibásodásáért semmilyen felelősséget nem vállalok. A fentieket mindenki csak saját felelősségére hajtsa végre. Amennyiben nem vagy biztos valamiben, inkább olvass utána/kérdezz a megfelelő fórumokon és/vagy a Titanium Backup fórumában. Javasolt egyből egy teljes Nandroid backuppal indítani, így visszaállítható a telefon egy-egy nem kívánatos beavatkozás után.

Sikeres ROM-olást kívánok mindenkinek! :)

2 megjegyzés:

  1. Mivel jobb ez mint amikor a ROM visszaállitja magát?
    A mostani Omega romomnál install után szépen visszapakolt mindent.

    VálaszTörlés
  2. @Karikamaci
    Igazad van, az Omega szépen visszapakol maga után, de a programok beállításait az sem teszi vissza, a Cyanogen meg semmit sem, szóval itt mindkét dolog (app+settings) 1 zipbe kerül és 1 menetben visszaállítható, ezért coolság! :)

    VálaszTörlés