2012. november 11., vasárnap

Touchnote - képeslap a mobilunkról

Bizonyára sokan küldtetek (régebben) képeslapot. Ennek ma már egyre kevésbé van divatja, hiszen ki szeret klisészerű, elcsépelt, agyonretusált képeket tartalmazó lapokat vásárolni, kitölteni, bélyeget szerezni rá (mert ugye nem mindenhol kapható bélyeg a lap mellé) és felkeresni a legközelebbi postaládát. Képzeljük el mindezt egy idegen városban, vagy egy idegen országban a nyaralásunk ideje alatt... 

Nos, mindez valóban a 20. század, de mi a 21-ben élünk! :) Milyen jó lenne egy olyan lehetőség, amivel:
  • egyedi lapot küldhetnénk (olyan fotóval, ami tutira nincs másik képeslapon!)
  • mi is rajta lehetnénk a képen, nem csak az épület és a táj
  • nem kéne bélyeget keresnünk (külföldön az is gond, mennyi kell rá éppen)
  • nem kéne postaládát hajkurászni
  • egyszerre több címre is elküldhetnénk ugyanazt a szöveget és képet
  • mindez fényes bevonatú, nedvességálló, kemény, minőségi kartonpapíron lenne, ahol még egy pici térkép is jelezné, honnan küldték a képeslapot
TouchNote

Ha hiszitek, ha nem, van megoldás, amely minden fenti szempontnak megfelel! :) 
A neve Touchnote. Webes és androidos alkalmazása egyaránt van, én ez utóbbit használom mobilomon nagy megelégedéssel. 

Node hogyan is zajlik a folyamat? 
  1. Készítsünk egy remek fotót, amit el szeretnénk küldeni képeslapként!
  2. Telepítsük fel a Play Áruházból a Touchnote-ot és indítsuk el!
  3. Ekkor a kezdőképernyőn válasszuk a jobb alsó részen az érméket, majd a "Top up Credit" opcióval tölthetjük fel egyenlegünket. A hagyományos képeslap sem volt ingyen, ezért is fizetnünk kell. Jelenleg - 5 képeslap vásárlása esetén - 7.45 eurót kérnek, így 1 lap kb. 430 forintba kerül, 10 lapnál ugyanez 350 forint. Hogy ez sok-e? Szerintem teljesen értékarányos: ebben benne van a profi képeslap nyomtatás, térképpel, szöveggel együtt és Royal Mail-es légiexpressz kézbesítés is. Viszonyításképpen, ha Európa drágábbik felén szeretnénk venni a belvárosban egy lapot és bélyeget, legtöbbször ennél jóval drágábban jövünk ki és akkor még hol van az egyediség... :)
    Egyenlegünket PayPal vagy bankkártyánk segítségével tölthetjük fel, biztonságos kapcsolaton keresztül.
  4. Aztán már csak betöltjük a képet,
  5. Megírjuk a szöveget,
  6. Felcímezzük
  7. és feladjuk digitálisan, azaz feltöltjük. Ehhez külföldön lehetőleg egy ingyenes v. szállodai hotspotot használjunk, a hazai simkártyás külföldi adatforgalomért könnyen (tíz)ezreket fizethetünk!
A lapokat a Touchnote általában Angliában nyomtatja ki a kiváló és "vihargyors" brit posta jóvoltából a lap 3 munkanap alatt már Magyarországon, a címzett postaládájában (a fővárosban és vidéken egyaránt)! Mondom mindezt kb. 30 lap elküldése után, ahol a szintidők rendre 2(!) és 4 munkanap között mozogtak. Vesd össze egyes (mediterrán) országokból küldött képeslapok szállítási idejével, amelyeket bőven nyaralásunkból való hazaérkezésünk után kaptak meg ismerőseink... Kellemes élmény szabadságunk közepén kapni az otthoni SMS-eket, telefonokat, hogy mennyire meglepődek, örülnek a képeslapunknak és hogy ez mégis hogyaaan??? :)))

Összegezve: ajánlom mindenkinek a Touchnote-ot, geek-eknek egyenesen kötelező! :) Az app és a szolgáltatás egyaránt hibátlan, egyike a kevés valóban eredeti ötletnek, profi kivitelezéssel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése