2012. szeptember 1., szombat

(Be)köszöntő - avagy elindult a blog! :)

Azok, akik ismernek, tudják, hogy szeretem a "kütyüket", szinte mindent, ami maximum 12 volttal működik: mobiltelefon, laptop, fényképező, led-es izzók, PMR... A lista folyamatosan bővül. Jelen blog leginkább a mobiltelefonokról szól, azon belül is az Android világáról. Igyekszem a "nagyvilág" híreit gyorsan és persze saját szubjektív értelmezésemben, kommentárjaimmal közzétenni itt, remélhetőleg megelőzve a nagy magyar mobil portálok sokszor többnapos átfutását. 


Miért lett a neve OkosDroid? A szóösszetétel többértelmű: 

  1. A blog leginkább az okostelefonokról és az Androidról szól, 
  2. reményeim szerint sikerül választ adnom arra, hogyan lehet androidos telefonunkból (azaz a mi droidunkból) minél többet kihozni, azaz "okosdroiddá" tenni :)
Mégegy "tizenkettő egy tucat" techblog - gondolod most. Ennek eldöntését Rád bízom, olvass bele és kiderül. :) Egy biztos: ez a blog az én személyes véleményem, preferenciám alapján készül majd, így nem lesz hasonló a "többiekhez", jól megférünk egymás mellett. Magam is tucatnyi blogot figyelek nap mint nap, ez az RSS olvasókkal nem probléma, nomeg nem minden nap van mindenhol hír. Itt is így lesz, a munka és a család mellett heti 1-1 post a terv. 
Emellett természetesen számos blogra hivatkozom (a forrás megjelenítésével természetesen), hiszen némelyikük igen professzionális, magas színvonalú, így semmi értelme ugyanazt máshogyan leírni. Mindazonáltal - ahogyan fentebb is említettem - a személyes véleményemet, helyzetértékelésemet hozzáfűzöm majd ezekhez: "a hír szent, a vélemény szabad".

Miért a Blogger.com az általam kiválasztott platform? 

Sokat nézelődtem, milyen technikai alapokra helyezzem az oldalt, a legjobb nyilván egy saját tárhelyen üzemelő, profi blogrendszer lenne, például a WorldPress. Mivel a dolog egyelőre hobbi és egyszemélyes szerkesztőség vagyok, az értékes időt inkább cikkírással, mint a technika "behergelésével" szeretném tölteni, így a profi, saját telepítésű és karbantartású blogmotorok egyből kiestek a rostán. 
Maradtak az "uniformizált" blogterek, ezeket is két csoportra osztottam: magyarokra és külhoniakra. Szerettem volna külföldi szolgáltatót, minél stabilabbat, ingyeneset és komoly támogatással a "háta mögött". Így egyből a Google által üzemeltetett Blogger.com ugrott a lista első helyére. (A Blogger.com (alias BlogSpot.com) nem összetévesztendő a blogger.hu oldallal, az egy teljesen más platform.)
A BlogSpot egy "jövőálló" platform - kicsiny hazánkban láttunk már szolgáltatókat megszűnni, átalakulni - és szerencsére folyamatosan fejlesztik, teljesen magyarított és rugalmasan paraméterezhető. Amire a felület maga nem kínál "egy klikkes" megoldást, arra egy rövid "guglizással" mi magunk is rálelhetünk, némi HTML ismeret ilyenkor nem árt...
Számos Blogger sablont találunk a neten, így blogunkat gyorsan kicsinosíthatjuk, személyre szabhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése