2012. november 21., szerda

Galaxy S4 már 2013 februárban

A what-is-android.info szerint 2013 februárjában, azaz bő 3 hónap múlva(!) itt a Samsung Galaxy S4 (vagyis "S IV", de ez mennyire furán néz ki így leírva :)
Ha hihetünk a pletykáknak (és miért ne hihetnénk), a szörnyeteget egy
4 magos A15 Exynos proci hajtja, ez állítólag 2x gyorsabb, mint a két hete megjelent Nexus 10 négymagosa (ami ugye szintén a leggyorsabb tabletek közé tartozik). Ez legalább 1.5 GHz-en fog ketyegni, ha kihajtják, azaz egy laptop teljesítményét hordhatjuk a zsebünkben. Oké, de mi fogja ezt kihasználni Androidon?

A kamera 13 megapixeles lesz! Viszonyításképpen egy Canon 450D SLR fényképező 12 megapixelt tud mindössze. No jó, az a 12 azért több mint ez a 13...
A kijelző FullHD lesz, azaz 1920*1080 képpont, 4.99 inches (értitek, nem 5.00 :) átlóval, ami megadurva, 440 képpont/inch felbontást jelent. Ahhh! Igaz, nem az S2-ben megismert - és azóta elfeledett - Super AMOLED Plus, csak "sima" Super AMOLED, azaz, marad az S1-nél és az S3-nál megszokott pentile mátrix, de aki ezt 440 ppi-nél meglátja, az elmehet sasnak.
A Samsung egyébként azt nyilatkozta korábban, hogy ez az egész mind nem igaz, dehát nem zörög a haraszt... 
Jövőre meglátjuk :)


2 megjegyzés:

  1. na, és akkor itt egy kis elgondolkoznivaló.

    jönnek ki az új mobilok, aminek normális a teljesítménye, mind 4" vagy afölötti képernyővel rendelkezik.

    MINDEN ilyen androidos cimbitől mit hallok vissza? hát szép, meg jó nagy, de rohadtul zavaró, hogy egy kézzel már nem lehet kezelni, a hüvelykujja nem ér el a bal felső sarokig... meg túl nagy a telefon, minek ilyen tepsi.

    én most már egy jó ideje egy htc desire (bravo) telefont nyúzok. amit nem szeretek: nagyon kicsi a NANDja, és elég kevés a memóriája ahhoz, hogy az ICS már ne fusson rajta normálisan. meg aztán tudjuk, hogy ezek a cuccok nem az öröklétnek készültek, és így el is gondolkozok azon, hogy vajon mire fogom tudni leváltani, ha majd le kell váltani.

    a 4" alattiakban van olyan, amiben megvan a 800*480-as felbontás? mert én már nem nagyon látok olyanokat... és ez eléggé gáz.

    (amúgy valljuk be, a legtöbb embernek simán elég lenne egy 1GHz-es kétmagos proci, 1G RAM, 8G NAND (és microsd bővíthetőség 32G-ig), plusz valami decens grafikai koprocesszor, 800*480as felbontás 3.5-3.8"-nél, kapacitív érintőképernyő és valami elfogadható kamera. van ilyen telefon normális áron?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Subpar! Galaxy Ace2-t nézted már? 3.7", 800-as kijelző, duplamagos proci. Remek telefon, ICS is lesz rá a Samsung szerint. Csak azt a fránya fényérzékelőt ne spórolták volna le, igy nincs autobrightness. :-(
      4"-ban ott az S Advance, persze biztosan van más is...
      Köszi a kommentet!

      Törlés