2012. december 5., szerda

Új GMail app: emailek automatikus méretezése

Ha Te is használod a GMail appot, biztosan találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy egy-egy email "kilógott" a képernyőről és hiába "csippentetted össze", nem tudtad összezsugorítani, úgy, ahogyan azt például a böngészőben már régóta megszoktad? Nos ennek immár vége!

December 3-án ismét frissült a GMail app, bekerült a sokak által nagyon várt funkció, az emailek képernyőre méretezése. Fontos, hogy ez nem alapértelmezésben élesedik, tehát, ha frissíted a Play-ből és semmi nem változik, ne ess pánikba! :) A Beállítások menüben, az alapvető beállítások között megtalálod a keresett kapcsolót, csak a pipát kell odatenni, ahogyan a képen is látszik:


Ezt követően tényleg sokkal kellemesebbé válik az asztali képernyőkre szánt emailek olvasása, áttekintése. Ha túl picik a betűk, fordítsuk el fekvő módba a telefont, a 800 pixeles kijelzőkön így már egészen jól olvasható minden, bár az igazi geek-ek ;) függőleges módban is "boldogulnak".

Ami még változott:

  • Egyujjas archiválás és törlés (jobbra vagy balra söpréssel, ne aggódjunk, ha véletlenül töröltük, egyből visszacsinálhatjuk)
  • Nagyobb méretű fotóelőnézet a mellékelt képekhez
  • Könnyebb fotó és videó csatolás (kiválaszthatjuk melyik applikációt szeretnénk használni a megfelelő típusú melléklethez)

Fontos, hogy a fentiek csak az Android 4.0 és afölötti verziók (azaz minimum ICS) esetén működnek, így a régebbi, kevésbé támogatott készülékek tulajdonosai sajnos kimaradnak a jóból, ők "csak" némi teljesítmény javulást kapnak.







1 megjegyzés:

  1. Tegnap jött le iOS-re is a frissítés, én nem tapasztaltam ott, hogy lelógott volna a mail a kijelzőről.

    Az esztétikai átalakítás viszont jót tett annak is.

    VálaszTörlés